Rámen?

A Rámen egy tésztás leves, amit eredetileg Kínától vettek át a Japánok 1488-ban.

Megjelenése óta Japánban az egyik legnépszerűbb étellé nőtte ki magát, számos vltozata létezik egész Japán szerte.

Kedvenc Rámened megtalálása külön élvezet a levesbetétek nagy választéka miatt.

A legáltalánosabb Rámenek a következő levesbetéteket tartalmazzák:

  • Chasu (pirított sertés),
  • Menma (bambuszrügy),
  • Negi (póréhagyma),
  • Moyashi (babcsíra),
  • Tamago (tojás),
  • Wakane vagy Nori (tengeri alga),
  • Kukorica és Vaj.

Hogyan készül a Rámen

A tészta búzaliszt, só, tojás, és saját eredeti, különleges hozzávalóinkból készül.

A Rámen egyes fajtáit akár 10 órán át kell főzni, megbizonyosodva arról, hogy a hús, hal és zöldségek ízét teljes egészében kinyertük, hogy egy sűrű, izletes erőlevest kapjunk.

A Rámen fő fajtái

Shoyu Rámen

A Shoyu Rámen a legérgebbi és legnépszerűbb fogás a japán emberek számára. Mivel szójaszószt tartalmaz a leves, barnás színe van és érdemes azoknak kipróbálni akik kezdők a Rámen terén.

Miso Rámen

A Miso Ráment nem hétköznapi miso levesként tálalják. Ha Rámen levesről van szó, a dolgok nem olyan egyszerűek. A Misot sok összetevővel keverik, hogy olyan összhangban legyenek, mint egy sűrű erőleves.

Hogyan eszik a Ráment Japán-Stílusban

Gyakori dolog szűrcsölni a tésztát Japánban. Általában ez "erősíti" az ízeket, és segít hűteni a tésztát evés közben.

A rámen egy gyors jövős-menős kaja, ha lassan eszed, a tészta felszívja az összes levest.
ITADAKIMASU - együk mielőtt pépes lesz!