
A Rámen egy tésztás leves, amit eredetileg Kínától vettek át a Japánok 1488-ban.
Megjelenése óta Japánban az egyik legnépszerűbb étellé nőtte ki magát, számos vltozata létezik egész Japán szerte.
Kedvenc Rámened megtalálása külön élvezet a levesbetétek nagy választéka miatt.
A legáltalánosabb Rámenek a következő levesbetéteket tartalmazzák:
- Chasu (pirított sertés),
- Menma (bambuszrügy),
- Negi (póréhagyma),
- Moyashi (babcsíra),
- Tamago (tojás),
- Wakane vagy Nori (tengeri alga),
- Kukorica és Vaj.
Hogyan készül a Rámen

A tészta búzaliszt, só, tojás, és saját eredeti, különleges hozzávalóinkból készül.
A Rámen egyes fajtáit akár 10 órán át kell főzni, megbizonyosodva arról, hogy a hús, hal és zöldségek ízét teljes egészében kinyertük, hogy egy sűrű, izletes erőlevest kapjunk.
A Rámen fő fajtái
Shoyu Rámen
A Shoyu Rámen a legérgebbi és legnépszerűbb fogás a japán emberek számára. Mivel szójaszószt tartalmaz a leves, barnás színe van és érdemes azoknak kipróbálni akik kezdők a Rámen terén.
Miso Rámen
A Miso Ráment nem hétköznapi miso levesként tálalják. Ha Rámen levesről van szó, a dolgok nem olyan egyszerűek. A Misot sok összetevővel keverik, hogy olyan összhangban legyenek, mint egy sűrű erőleves.
Hogyan eszik a Ráment Japán-Stílusban

Gyakori dolog szűrcsölni a tésztát Japánban. Általában ez "erősíti" az ízeket, és segít hűteni a tésztát evés közben.
A rámen egy gyors jövős-menős kaja, ha lassan eszed, a tészta felszívja az összes levest.
ITADAKIMASU - együk mielőtt pépes lesz!