Karaage? (Japán sült csirke)

Mi is az a Karaage?

A Karaage egy Japán stílusú sült csirke, ami egy közkedvelt étel Japánban. Nagyon omlós belülről, de ropogós külsővel van bevonva A rizs számára az egyik legjobb párosítás. A Karaagénk 2020 nyarán egy budapesti gasztro fesztiválon díjat is nyert!

Hogyan készül a Karaage?

  1. Beáztatjuk a felvágott csirkéket szója szószba, hagymába, gyömbérbe és a speciális szószainkba
  2. Bundázzuk a csirkéket
  3. Melegítünk olajat 160 - 170 °C környékére
  4. Sütjük a csirkét egy darabig
  5. Csorgassuk le az olajat a csirkékről
  6. Melegítsük fentebb az olajat 180 °C-ra, majd újra süssük meg a csirkéket, amíg ropogósak nem lesznek